Ce este aromaterapia?

Aromaterapia devine din ce in ce mai populara deoarece oameni ca tine doresc sa-si imbunatateasca viata de zi cu zi si sa se bucure de o stare generala de bine folosind beneficiile produselor naturale.

Ti s-a intamplat vreodata ca un anumit miros sa-ti trezeasca amintiri pe care nici nu stiai ca le ai? Cu siguranta! Aromele joaca un rol foarte important in viata noastra si ne pot purta  din prezent in trecut intr-un moment. Ele dau indicatii creierului despre cum sa ne simtim si ce sa gandim. Unele arome sunt mai puternice, influentand nu numai amintirile, ci si raspunsurile noastre psihologice si fizice.

De ce sunt amintirile declansate de miros?

Mirosul este strans legat de o parte a creierului, numita „bulbul olfactiv” – ce este conectat atat la amigdala (responsabila de emotii), cat si la hipocampus (centru al memoriei). De aceea, oamenii de stiinta sunt de parere ca exista o conexiune semnificativa intre ceea ce mirosim si gandurile noastre.

Ce este aromoterapia mai exact?

Aromaterapia profita de influenta pe care o au aromele asupra creierului nostru si imbunatateste stare de spirit, stimuleaza gandirea si ne face sa ne simtim mai bine atat fizic cat si psihic.

Aromele provin din plante și din alte surse organice sub formă de uleiuri esentiale, fiind o modalitate naturala de a ne ajuta sa ne imbunatatiti stilul de viata si sa traim in armonie cu natura.

Conceptul de aromoterapie nu este cu adevărat unul nou. Uleiurile esentiale au fost folosite în medicina inca din primul secol, practica folosirii lor a evoluat iar astazi nu mai sunt doar simple parfumuri, arome, sunt instrumente puternice care ne pot oferi scutirea de stres, durere și tensiune, atunci cand sunt folosite corect.

Menu