Ce este un difuzor de arome pentru aromaterapie?

Difuzoarele de arome pentru aromaterapie sunt una dintre cele mai comode si sigure metode de a te bucura de beneficiile uleiurilor esentiale.

Exista mai multe tipuri de astfel de aparate, printre cele mai utilizate mentionam:

Difuzor de aromaterapie cu caldura:  este reprezentat de un suport ceramic prin care o lumanare incalzeste un recipient cu apa si ulei aromat, aroma este astfel difuzata in incapere.

Difuzor de aromaterapie cu aerosoli sau nebulizator:  este unul dintre cele mai eficiente dar si mai costisitoare modele, moleculele de ulei in stare pura fiind difuzate cu ajutorul aerului comprimat in mediul ambiant.

Difuzor de aromaterapie cu ultrasunete: acesta functioneaza cu ulei esential si apa, difuzand aroma sub forma de particule fine de apa si ulei create prin miscarea placutei ultrasonice.

Difuzor de aromaterapie cu evaporare: foloseste un usor curent de aer pentru a ventila uleiul esential impregnat intr-o bucata de material, cele automate folosesc un filtru si un ventilator pentru a difuza particulele de aroma.

In functie de modul de functionare difuzoarele de aroma pentru aromaterapie au preturi si efecte diferite, de aceea este important sa cunosti care este modelul de difuzor care ti s-ar potrivi cel mai bine, precum si ce functii trebuie sa aiba pentru ca tu sa te bucuri din plin de capacitatile unui astfel de aparat.

Menu