Ce legatura este intre aromaterapie si productivitatea la locul de munca?

Cum reusesti sa lucrezi fara stres? Sau nu reusesti?! Cand nu o sa mai pui atat de multa presiune pe tine in fiecare zi, iti va fi mai usor sa te concentrezi, sa te mobilizezi si sa iti rezolvi sarcinile zilnice la timp.
“Momentul prielnic pentru relaxare este exact atunci cand iti spui ca nu ai timp pentru el” –  Sydney J. Harris.
Daca atmosfera apasatoare in care parca plutesc toate deadline-urile tale ar fi inlocuita de un val de aer proaspat, racoros, care sa iti trezeasca simturile si sa iti indeparteze starea de oboseala, ai lucra mult mai cu spor, nu-i asa?

Un spatiu de lucru prietenos si o atmosfera zen te ajuta sa fii mai productiv. Tocmai de aceea afacerile de succes investesc tot mai mult in spatii si activitati de relaxare la care angajatii sa aiba acces in timpul programului.

Utilizarea aromaterapiei la birou este o idee foarte apreciata in prezent fiind una dintre cele mai simple si mai la indemana practici de relaxare. Aromaterapia te ajuta sa te relaxezi. Iar pauzele de relaxare cresc productivitatea la locul de munca*.  
Uleiuri esentiale potrivite pentru locul de munca
Uleiurile esentiale aduc o atmosfera prospata si totodata influenteaza pozitiv starea emotionala. Pentru inceput, poti folosi la birou un difuzor de aromaterapie si de cateva uleiuri esentiale:

  • Uleiurile esentuale citrice (portocala, lamaie)  –  sunt proaspate, fresh, revigorante si, pe langa mirosul vioi, iti imbunatatesc capacitatea de concentrare si memorare, asadar sunt minunate pentru cei care au nevoie de un plus de eficienta la locul de munca.
  • Uleiul esential de rozmarin – este aromatic, influenteza pozitiv memoria, te ajuta sa faci fata situatiilor stresante si sa depasesti starile de oboseala.
  • Uleiul esential de menta – este mentolat si iti trezeste simturile, declanseza buna-dispozitie si optimismul, fiind perfect pentru a-ti stimula creativitatea si imaginatia.

Iata cum poate arata momentul tau de relaxare la serviciu!
Inainte de pauza de masa, porneste pentru cateva minute difuzorul de aromaterapie in care ai pus uleiurile esentiale de mai sus, individual sau combinate. Bucura-te de pranz si, apoi, revino in birou. Vei gasi o atmosfera diferira, aerul din spatiul de lucru va fi mai usor de respirat, mai placut, apoi, si starea ta de spirit se va schimba in bine.
In locul starilor de oboseala si somnolenta pe care le ai, de obicei, in partea a doua a zilei, vei simti energie si vei putea fi eficient pana la finalul programului.

Aromaterapia este unul dintre ritualurile simple, potrivite pentru birou, de care te poti bucura in fiecare zi atat tu, cat si colegii tai sau colaboratorii care te viziteaza.
Nu doar ca iti poti intampina colegii, clientii sau colaboratorii/partenerii cu o atmosfera relaxanta dimineata, la prima ora sau oricand, pe parcursul programului, ci totodata le poti transmite optimismul si buna dispozitie care te inconjoara.

Incepand de astazi, fii zen la birou! Ai incredere in noul tau ritual de relaxare, aromaterapia, si vei sesiza schimbari pozitive la nivel social si profesional. Colegii si colaboratorii vor fi incantati sa lucreze cu cineva relaxat, optimist si energic, iar rezultatele excelente se vor vedea cu siguranta.

Menu