Cat timp se difuzeaza uleiurile? Cat timp se poate tine pornit difuzorul de arome cu ultrasunete?

Durata de difuzare a uleiurilor depinde de mai multi factori: scopul difuzarii, tipul de ulei folosit, varsta, starea de sanatate si sensibilitatea la uleiuri a persoanelor care folosesc aromaterapia.

In cazul copiilor, varstinicilor, persoanelor cu sensibilitate sau alergii, cantitatile de ulei folosit trebuie sa fie mai mici decat in cazul unui adult sanatos.

Cantitatea de uleiuri folosita trebuie sa fie adaptata dimensiunii spatiului, mai ales in cazul in care uleiul are un miros foarte puternic.

Daca difuzorul este folosit in scop terapeutic, este indicata functionarea intermitenta: 30, maxim 60 de de minute pornit cu 30-60 de minute oprit, de 3, 4 ori pe zi.

Difuzorul nu trebuie sa fie umplut cu apa, ci, in functie de intervalul de timp ales pentru difuzare este adaugata cantitatea de apa necesara si numarul de picaturi recomandate din uleiul ales.

In terapie, se poate alege numarul maxim de picaturi de ulei recomandate pentru cantitatea de apa folosita. Vezi “Cate picaturi de ulei esential se pun in difuzorul de arome?

De exemplu, daca pentru 100 ml apa se recomanda intre 3 si 6 picaturi de ulei esential, in cazul terapiei se pot folosi 6 picaturi.

Atentie: pot exista uleiuri la care sensibilitatea sa fie mai mare si cantitatea de mai sus sa nu fie potrivita!

Testeaza! Opreste difuzarea si aeriseste la cel mai mic semn de disconfort!

Daca difuzorul este folosit pentru a aromatiza si umidifica aerul din incapere, la cantitatea de apa folosita se adauga numarul minim de picaturi de ulei esential recomandat, iar in cazul in care durata de functionare depaseste 3 ore, se recomanda aerisirea incaperii macar pentru 10 minute.

Folosirea indelungata a unui singur tip de ulei scade beneficiile terapeutice pe care acesta le are asupra organismului si adaptarea olfactiva scade perceptia asupra aromei, tocmai de aceea recomandam alternarea uleiurilor esentiale folosite!

Menu