Difuzor de arome versus umidificator

Care este diferenta dintre un difuzor de arome si un umidificator? 

 • Scopul utilizarii

  Difuzorul de arome are rolul de a difuza uleiuri esentiale pentru a obtine o aroma placuta si a te ajuta sa te bucuri de beneficiile aromaterapiei. Este cel mai folosit aparat pentru aromaterapie sau pentru odorizare a aerului cu arome naturale.

  Umidificatorul are rolul de a creste umiditatea din mediu transformand apa in vapori si imprastiind-o in incapere. O umiditate scazuta poate avea efecte negative atat la nivelul pielii, al parului, cat si pentru sistemul respirator.

 • Capacitatea bazinului si dimensiunile aparatului

  Un difuzor de arome cu ultrasunete are o capacitate cuprinsa intre 50 ml si 500 ml. Chiar daca aparatul elimina in aer si vapori de apa odata cu cei de ulei esential, puterea de umidificare a aerului este scazuta. Capacitatea bazinului determina dimensiunea aparatului, de aceea difuzoarele de aromaterapie nu au dimensiuni foarte mari.

  Un umidificator are o capacitate de 2 l pana la 5 l pentru a putea produce un volum insemnat de vapori care sa creasca umiditatea din mediul ambiant. Dimensiunile aparatului sunt destul de mari, fiind nevoie de un loc special unde sa fie amplasat.

 • Dimensiunea particulelor

  Particulele produse de un difuzor de arome sunt foarte fine si nu umezesc suprafetele din jurul aparatului.

  Particulele produse de umidificatoare sunt mai mari, nu se disperseaza la fel de repede si ajung sa umezeasca suprafetele din jurul aparatului.

 • Rata de umidificare

  In cazul difuzoarelor de arome rata de umidificare este de 30-40ml/h, in timp ce umidificatoarele ajung la 250-400ml/h.


Pot folosi un difuzor de arome ca si umidificator?

Da, insa doar in cazul in care ai nevoie de o crestere a umiditatii de 1, 2 procente. In alte conditii, recomandam utilizarea unui umidificator.

Pot folosi un umidificator ca si difuzor de arome?

Nu, nu adauga uleiuri esentiale in umidificator deoarece acestea pot deteriora componentele umidificatorului.

In cazul in care esti in cautarea unui difuzor de arome, zenix.ro iti ofera o multime de modele din care poti alege! J

Menu